Menu
 

karta menu

 

PRZYSTAWKI

Tradycyjny śledź bałtycki
ułożony na ziołowej grzance z jogurtowym sosem
oraz dodatkiem jabłka i marynowanej cebulki


*******

Tatar z polędwicy wołowej
podany z dodatkiem drobno krojonej cebulki,
grzybów leśnych, ogórka kiszonego oraz jajkiem przepiórczym

 

*******

Duet tuńczyka i soli marynowanych w imbirze,
serwowanych z owocami kaparów oraz grzanką serową,
skropionych limonkowym sosem i oliwą z avokado
 

*******

Płatki marynowanej polędwicy wołowej
z macerowanymi kasztanami,
listkami grzybów, oliwkami i parmezanem
polane sosem musztardowo – miodowym

 

PRZYSTAWKI GORĄCE

Grzanki z włoskiego pieczywa z pomidorami, szpinakiem,
mozzarellą, szynką dojrzewającą, czosnkiem i świeżą bazylią,
skropione octem balsamicznym
 

*******

Delikatne pierogi z cielęciną okraszone kurkami,
smażoną cebulką oraz chrupiącymi skwarkami ze słoniny
 

*******

Krewetki tygrysie marynowane w czosnku
niedźwiedzim i imbirze, serwowane z chutney
z owoców mango oraz granatu

 

SAŁATKI 

Liście sałat ułożone na świeżych warzywach
 
podane z kozim serem, jajkiem w pierzynce,
chipsami z 
szynki parmeńskiej
i skropione jabłkowym winegretem

 

*******

Młode liście szpinaku w sosie aioli
z dodatkiem 
grzanek czosnkowych, chrupkich płatków boczku,
 
marynowanych gruszek oraz suszonych pomidorów
 

*******

Sałatka z plastrami świeżo pieczonego łososia, 
dodatkiem pomidorków koktajlowych, oliwek,
kaparów 
polanych sosem bazyliowym
i obsypanych czarnuszką

 

MAKARONY 

Pappardelle z plastrami kurczaka
w sosie 
śmietanowym z dodatkiem suszonych pomidorów, 
szpinaku oraz cienkich płatków parmezanu
 

*******

Makaron farfalle z kawałkami grillowanych polędwiczek kaczych
w sosie borowikowym 
ze szczyptą dzikiego czosnku
 

*******

Makaron barwiony sepią z pieczonym łososiem,
szpinakiem, 
suszonymi pomidorami,
podany w cytrynowym sosie 

i obsypany różowym pieprzem oraz świeżym koprem

 

ZUPY 

Pachnący rosół z kury
z domowym 
makaronem oraz włoszczyzną
 

*******

Delikatna zupa cytrynowo - imbirowa z ryżem,
kawałkami kurczaka oraz nutą trawy cytrynowej
 

*******

Krem ze świeżych pomidorów
skropiony bazyliowym pesto
z dodatkiem sera feta i chipsów z bakłażana

 

*******

Consomme z grzybów leśnych aromatyzowane koprem,
podane z łazankami oraz łezką kwaśnej śmietany

 

DANIA RYBNE & WEGE

 

Łódeczka z pieczonej cukinii faszerowana warzywnym
ratatouille podlanym sosem pomidorowym,
wraz z kaszą kuskus oraz mixem świeżych sałat
 

*******

Duszony w białym winie łosoś serwowany
w sosie maślano – szafranowym, z ryżem,
warzywami oraz zielonymi szparagami
 

*******

Smażony filet z suma w sosie porowym, ułożony na młodych
ziemniakach z koperkiem i słodkiej marchewce z dodatkiem
gotowanego bobu oraz pieczonego raka podanego w całości

 

DANIA MIĘSNE

Kurczak z kostką i chrupką skórką,
nadziewany serem ricotta, szpinakiem
i suszonymi pomidorami, podany w sosie bazyliowym,
 
gotowanymi młodymi ziemniakami z rozmarynem
 
i bukietem świeżych warzyw
 

*******

Polędwiczka wieprzowa marynowana w czosnku,
ułożona 
na wachlarzu z domowych placków ziemniaczanych
parmezanowym koszyczkiem, warzywami gotowanymi
i sosem z grzybów leśnych

 

*******

Kaczka luzowana, pieczona z jabłkiem i pomarańczami,
podana z musem brzoskwiniowym, 
smażonymi kopytkami, pieczoną połówką
gruszki nadziewanej
borówką oraz
czerwoną kapustą z rodzynkami i żurawiną

 

*******

Grillowana polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu
ułożona na duecie fasolki podlanej masełkiem 
czosnkowym
z dodatkiem pieczonego ziemniaka 
faszerowanego boczkiem,
cebulką i zapieczonego serem

 

DLA DZIECI 

Tradycyjny rosół z kury
z domowym makaronem oraz włoszczyzną
 

*******

Polędwiczki z kurczaka w chrupkiej panierce
 
podane wraz z frytkami oraz surówką
 

*******

Lody ze świeżymi owocami oraz bitą śmietaną

 

DESERY 

Wybór sorbetów owocowych
podanych z listkiem świeżej mięty i plastrami limonki
 

*******

Domowa szarlotka na ciepło 
serwowana z gałką lodów waniliowych
 

*******

Torcik bezowo - lodowy
 
z owocowym sosem i bitą śmietaną